Roxanne Thoma. (foto: Daniëlle Keijser Photography)
Roxanne Thoma. (foto: Daniëlle Keijser Photography)

Roxanne Thoma kan Miss Teen of Groningen worden

Algemeen

HOOGEZAND – Roxanne Thoma uit Hoogezand is een van de finalisten in de verkiezing Miss Teen of Groningen. Op zondag 15 januari gaat ze in Theater De Klinker in Winschoten proberen om de titel in de wacht te slepen.

De verkiezing is voor de 16-jarige Roxanne niet helemaal onbekend. ,,Vorig jaar was ik gescout via Instagram, maar toen ben ik helaas niet doorgegaan. Dit keer heb ik mezelf aangemeld. Het afgelopen jaar ben ik zo gegroeid in m’n doen en laten dat ik dacht: ik probeer het weer gewoon. Vorig jaar was het een nee en nu zit ik er alsnog bij.’’ Roxanne wil tijdens haar deelname vooral gaan genieten. ,,Dat doe ik nu al in aanloop naar de finale en daar hoop ik mijn moment te kunnen pakken op het podium.’’ 

Momenteel zijn de voorbereidingen voor de finale in Winschoten gaande. ,,We hebben al meerdere trainingsdagen achter de rug met onder meer een fotoshoot en catwalktraining. Daarnaast heb ik hard gewerkt aan mijn zelfverzekerdheid en persoonlijke groei. Het feit dat ik bij de laatste twintig zit geeft natuurlijk een fijn gevoel dat ik er echt mag zijn. Winnen zou mooi zijn, maar het is niet mijn hoofddoel. Ik wil écht genieten.’’ De komende weken worden nog de laatste puntjes op de i gezet in diverse trainingen.

Om geld op te halen voor de Linda Foundation heeft Roxanne veel flessen ingezameld en benadert ze via haar sociale media ook familie en vrienden om haar zoveel mogelijk te helpen.’’ In het dagelijks leven volgt de inwoonster van Hoogezand momenteel een thuisstudie tot jeugdcoach. ,,Ik wil later graag jongerenwerker worden. Dat kan best pittig zijn op z’n tijd, maar het lijkt me wel heel boeiend en vooral dankbaar werk.’’ 

Een stem uitbrengen op Roxanne kan alvast door ‘Poll Groningen Roxanne’ te sms’en naar 3010 (€1,10 per bericht). Dit kan tot en met zaterdag 14 januari.