Ouderen kunnen in de bibliotheek in Hoogezand hun computervaardigheden verbeteren.
Ouderen kunnen in de bibliotheek in Hoogezand hun computervaardigheden verbeteren.

Computervaardigheden leren bij de bibliotheek

Algemeen

HOOGEZAND - In de bibliotheek in Hoogezand worden diverse computergerelateerde cursussen aangeboden waarbij vrijwel alles op de digitale snelweg kan worden geleerd, ook de contacten met onder meer instanties en de overheid.

Zo is er ‘Klik en Tik’, een internetcursus voor beginners. Het is een digitaal oefenprogramma: leren zoeken met een zoekmachine, digitale formulieren invullen, e-mailen, programma’s downloaden enzovoort. Deze cursus bestaat uit drie onderdelen, die achter elkaar of los van elkaar gevolgd kunnen worden. De cursus is voor iedereen, maar de ervaring is dat 50-plussers de grootste doelgroep vormen. De cursus wordt begeleid door ervaren vrijwilligers. In Hoogezand kan worden gekozen voor de maandag- of vrijdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur. En op andere bibliotheeklocaties in overleg met de locatiebeheerders.

Verder is er het programma ‘Digisterker: werken met de e-overheid’. Aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven aan de gemeente, huurtoeslag aanvragen, een nieuw paspoort regelen: allemaal zaken die via het internet geregeld kunnen worden. Vaak is hiervoor een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral voor wie niet zo handig is met de computer. Daarom heeft Stichting Digisterker de cursus ‘Werken met de e-overheid’ gemaakt. De cursus behandelt de overheid in brede zin, zowel gemeentelijk als de landelijke overheid. Het programma wordt aangeboden in vier lessen van anderhalf uur van 13.30 tot 15.00 op de donderdagmiddag onder begeleiding van gecertificeerde docenten op de locatie van de bibliotheek.

Meer informatie over de cursussen is te verkrijgen bij de bibliotheek. Daar kan men ook elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur alle computervragen stellen bij het Digitaal Café.