De kampioenen met rechts wethouder Annemiek Hoesen.
De kampioenen met rechts wethouder Annemiek Hoesen.

Gemeente Midden-Groningen huldigt sportkampioenen

Algemeen

HOOGEZAND – In het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand werden maandagmiddag drie kampioenen gehuldigd door sportwethouder Annemiek Hoesen. Een vierde, Jesse Elzinga, kon er niet bij zijn wegens schoolverplichtingen.

Charlotte Doddema (11) uit Siddeburen werd in juli in het Belgische Dessel Europees kampioen in de BMX-klasse voor meiden tot 11 jaar. Zij kwam ondanks een sterk deelnemersveld met ruime voorsprong als eerste over de finish. In het Franse Nantes behaalde ze twee weken later in dezelfde klasse het wereldkampioenschap. Ze startte daar als snelste en gaf die voorsprong niet meer weg.

Arjan Ewolds en Bart Hol namen onlangs deel aan de Nationale Special Olympics. Beiden behaalden daar een eerste plaats op de 4 x 50 meter vrije slag estafette, terwijl Ewolds op twee onderdelen derde en vierde werd. Hol behaalde verder nog twee derde plaatsen. Wethouder Hoesen sprak haar waardering uit voor de sporters en wilde verder alles van hun sport en de wedstrijden waarin ze uitblonken weten.