Drukte en een prima sfeer bij de open dag op het volkstuincomplex.
Drukte en een prima sfeer bij de open dag op het volkstuincomplex.

Wethouders bezoeken volkstuincomplex Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND - Drie wethouders van Midden-Groningen hebben zaterdag onafhankelijk van elkaar een bezoek gebracht aan de open dag op het volkstuincomplex aan de Kalkwijk in Hoogezand. Ze deden dat samen met nog heel veel andere belangstellenden, zodat het een drukke, gezellige dag werd.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn en wethouder Erik Drenth waren een paar jaar geleden al eens geweest, maar voor de wethouders Annemiek Hoesen, Markus Ploeger en Patricia Nieland was het de eerste keer dat ze de tuinvereniging bezochten. En dat bleek voor hen een hele openbaring te zijn. Hun reacties: een prachtig complex, netjes, allemaal gelijke schuurtjes en veel variatie in groenten en bloemen.

Die ervaring hadden over het algemeen ook de andere bezoekers. Nog voor het openingstijdstip stonden er al mensen voor het hek die gaandeweg de dag met groepjes of als paren binnenkwamen en uitzwermden over de tuinen. En daar was veel te zien. Niet alleen de traditionele groenten als aardappels, kool en bonen, maar ook veel bloemen en vaste tuinplanten. En ook bijzondere groenten, waaronder (sub)tropische als Turkse pepers en echte Surinaamse groenten verbouwd door de leden die hun oorsprong in die landen hebben. Zo keek wethouder Patricia Nieland verrast op bij een bezoek aan een Turkse tuinder, met een bank en tafel onder een prachtige ‘overkapping’ van druiven en bramen. Bij haar vertrek kreeg ze verschillende soorten Turkse pepers en puntpaprika’s mee. De wethouders waren zeer geïnteresseerd in het reilen en zeilen op het volkstuincomplex en stelden dan ook veel vragen. Bezoekers waren ook gekomen om onbespoten/biologische groenten te kopen. Maar dat werd gaandeweg de dag steeds minder, want de tuinders raakten al snel ‘uitverkocht’.