Maarten Feenstra rangschikt boeketten langs de wand van de winkel.
Maarten Feenstra rangschikt boeketten langs de wand van de winkel.

Bloemenhuis Feenstra opent aan Noorderstraat Sappemeer

Algemeen

SAPPEMEER – Aan de Noorderstraat 109 in Sappemeer is woensdag Bloemenhuis Feenstra geopend. Het bloemenhuis is gevestigd in de damesmodezaak J’adore Patty’s, waar het een prima combinatie blijkt te zijn: bloemen en planten en dameskleding.

Bloemenhuis Feenstra komt voort uit Groencentrum de Pyramide die vele jaren aan de Kleinemeersterstraat in Sappemeer was gevestigd en een begrip was voor de regio. Eigenaar van het Bloemenhuis, Maarten Feenstra, heeft het stokje overgenomen van zijn ouders en heeft inmiddels de nodige ervaring. Eerder was hij ongeveer vijf jaar even verderop gevestigd aan de Noorderstraat in de zaak ‘Uw eigen tafel’. Die zaak is inmiddels opgeheven. Feenstra: ,,Ik wilde graag in Sappemeer blijven en Patricia Enting, eigenaar van J’adore Patty’s, wilde wel bloemen erbij verkopen en zo was het snel geregeld.’’

Bloemenhuis Feenstra kent een gevarieerd assortiment bloemen en planten. Planten voor in de tuin, eenjarige en vaste, boeketten en kamerplanten in een rijke variatie. De planten nemen een groot deel van de 240 vierkante grote winkel in. Geschat wordt wel zo’n honderd vierkante meter. ,,En planten die we niet in voorraad hebben en die mensen graag willen hebben, kunnen we snel bestellen en dan hebben we ze hier ook’’, aldus Feenstra.

Ook voor trouw- en rouwbloemwerk kan men er terecht en er kan eventueel ook worden bezorgd in de regio rond Hoogezand en Sappemeer. Bloemenhuis Feenstra is net als de modezaak vier dagen per week geopend. Woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.