Kinderen vol enthousiasme aan het knutselen in het Spinnenweb in Sappemeer.
Kinderen vol enthousiasme aan het knutselen in het Spinnenweb in Sappemeer.

Kindervakantiespelweek weer van start

Algemeen

HOOGEZAND – De traditionele kindervakantiespelweek in de laatste week van de schoolvakantie is maandag weer van start gegaan op drie locaties in Hoogezand en Sappemeer: de wijkcentra Woldwijck, Spokie en het Spinnenweb.

Of het allemaal door zou gaan was even spannend want door omstandigheden kon er dit jaar niet worden gecollecteerd, waardoor er niet genoeg middelen waren om de week mogelijk te malen. Daarop hebben de wijken Margrietpark, Woldwijck en Spoorstraat-Kieldiep besloten de Stichting Kindervakantiebesteding Hoogezand-Sappemeer te helpen door de kosten van het gebruik van de wijkcentra op zich te nemen. De stichting is daar bijzonder blij mee, zodat de kinderen nu toch een leuke, vertrouwde week hebben zonder dat er ergens op bezuinigd hoeft te worden.

De activiteiten in het Spinnenweb staan deze week in het kader van de hulpdiensten, waarbij er behalve allerlei spellen, een rommelmarkt en een spooktocht, er donderdag ook verschillende hulpdiensten langs komen.

In Woldwijck staat onder andere knutselen op het programma, maar ook spelletjes, disco en een rommelmarkt. In Spokie aan de Erasmusweg zijn er naast knutselen ook diverse spelletjes, een disco, speur- en spooktocht. De week wordt daar vrijdag afgesloten met een (playback)talentenjacht waarbij onderwijswethouder Erik Drenth jurylid is.