Fotograaf Wilco van der Laan met het trio van violist Sergiy Bolotny.
Fotograaf Wilco van der Laan met het trio van violist Sergiy Bolotny.

Muzikale voorstelling over natuurgebied ‘t Roegwold

Algemeen

OVERSCHILD - Fotograaf Wilco van der Laan, contrabassist Tim Nobel en violist Sergiy Bolotny geven vanaf 28 augustus in boerderij Hoog Hammen bij Overschild een serie muzikale voorstellingen over natuurgebied ‘t Roegwold. ‘Laand van wotter, raait en lucht’ gaat over het ontstaan en de ontwikkeling van dit bijzondere gebied ten oosten van de stad Groningen, de streek waar ook Hoog Hammen toe behoort.  

De voorstelling vertelt het verhaal van de ongelooflijke veerkracht van de natuur en hoe in slechts enkele jaren tijd een verbluffend aantal diersoorten dit gebied wist te vinden. Natuurfotograaf en verteller Wilco van der Laan combineert in deze voorstelling de ontstaansgeschiedenis van ‘t Roegwold met zijn eigen levensverhaal, als indrukwekkend voorbeeld van hoe de schoonheid van de natuur je er als mens weer helemaal bovenop kan helpen. In combinatie met de door contrabassist Tim Nobel speciaal voor deze voorstelling gecomponeerde muziek, live uitgevoerd door het trio van meesterviolist Sergiy Bolotny, staat ‘Laand van wotter, raait en lucht’ garant voor een bijzondere theaterervaring.

Wilco van der Laan (1985) heeft zich sinds 2014 volledig toegelegd op het fotograferen en de natuur. Zijn hart ligt bij de natuurfotografie. Van der Laan fotografeert voor organisaties als Staatsbosbeheer en Ontdek Midden-Groningen. Ook in de regionale (dag)bladen zijn regelmatig foto’s van zijn hand te vinden.

Tim Nobel (1967) studeerde contrabas jazz en klassiek aan het Hilversums Conservatorium. Hij heeft een brede ervaring als orkestmusicus en speelt daarnaast in allerlei lichte ensembles. Naast zijn werk als uitvoerend musicus schrijft Nobel muziek in allerlei stijlen en voor uiteenlopende bezettingen.

Sergiy Bolotny (1975) werd geboren in Oekraïne, als kind van een muzikaal gezin. Hij studeerde aan de conservatoria van Kiev en Wenen, waar hij tevens leider was van het zeer succesvolle ensemble Klezmatov. Sinds 2010 is hij tweede plaatsvervangend concertmeester bij het Noord-Nederlands Orkest. 

‘Laand van wotter, raait en lucht’ vindt plaats tijdens Zummerbühne/Hollands Hoop, een grootschalige muziektheaterproductie op en om het erf van Hoog Hammen. De voorstellingen zijn op 28 augustus (aanvang 14.30 uur), 29 augustus (20.30 uur), 4 september (14.30 uur) en 5 september (20.30 uur). Kaartjes zijn te reserveren via hoopvoorhooghammen@gmail.com.