Paul Thijssen met leerkracht Christian Nijenhuis en leerlinge Levi Molema.
Paul Thijssen met leerkracht Christian Nijenhuis en leerlinge Levi Molema.

Boek over sporen van de oorlog voor leerlingen van De Springplank

Algemeen

SIDDEBUREN - Paul Thijssen, voorzitter van Historische Vereniging Bie ‘t Schildt, heeft een verkorte versie van het boek ‘Sporen van de Tweede Wereldoorlog - Plekken in de oostelijke Woldstreek om bij stil te staan’ uitgereikt aan leerlingen uit groep 6 en 7 van openbare basisschool De Springplank in Siddeburen.

De Historische Vereniging Bie ‘t Schildt gaf onlangs een nieuw boek uit met deze titel. In het boek wordt aandacht besteed aan historische plekken in Siddeburen en omgeving die verwijzen naar gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Het is een stimulans voor het ontdekken van de eigen omgeving in een historische context.

Er zijn twee versies van het boek uitgegeven: een lange versie ten behoeve van de leden van de historische vereniging en een kortere voor de leerlingen van de hogere groepen in het basisonderwijs in het werkgebied van de vereniging. Aan beide boeken wordt een routekaart toegevoegd met informatie over waar alle historische plekken zich bevinden.

Paul Thijssen overhandigde de eerste exemplaren van het boek aan leerkracht Christian Nijenhuis en leerlinge Levi Molema. Aansluitend hield hij een korte inleiding voor de leerlingen over diverse gebeurtenissen in hun dorp tijdens de oorlogsjaren.

Mensen die geen lid zijn van Historische Vereniging Bie ‘t Schildt maar (de langere versie van) het boek graag willen hebben, kunnen het boek kopen bij Petra’s Warenhuis in Siddeburen. Voor meer informatie kan men mailen naar info@bietschildt.nl.