Afbeelding

Actie speelgoedbank Amalia voor toekomstige brugklassers

Algemeen

HOOGEZAND - Alle kinderen die bij Speelgoedbank Amalia staan ingeschreven krijgen een uitnodiging om een tas op te halen. In die tas zit een schoolspullenpas met een mooi bedrag, uit te geven bij de Hema en de Bruna in Hoogezand.

De zomervakantie is in zicht, en dat betekent voor veel kinderen het einde van de basisschoolperiode. Voor deze kinderen is het een hele stap om naar de middelbare school te gaan. En hoe leuk is het met een nieuwe schooltas, een toffe agenda en cool kaftpapier? Dit is echter niet voor elk kind weggelegd. Bijvoorbeeld voor kinderen die in armoede groot worden. Ook op schoolspullen wordt dan bezuinigd, zodat deze kinderen niet mee kunnen doen.

Speelgoedbank Amalia wil graag een helpende hand bieden en daarom krijgen alle kinderen die bij de speelgoedbank staan ingeschreven een uitnodiging om een tas op te halen. In deze tas zit een schoolspullenpas met een mooi bedrag, uit te geven bij de Hema en de Bruna in Hoogezand. Speelgoedbank Amalia hoopt hiermee de financiële druk bij ouders te verminderen. Maar nog belangrijker: dat kinderen met plezier naar de middelbare school kunnen gaan en het gevoel hebben dat ze erbij horen.

Wie ook moeilijk kan rondkomen of een klein inkomen heeft, kan zich bij de speelgoedbank inschrijven met een doorverwijzing van één van de volgende instanties: Kledingbank Maxima, de Voedselbank, GKB, Humanitas of een Sociaal Team. Ook wie kan aantonen gebruik te maken van het Meedoenfonds Midden-Groningen kan zich inschrijven. Men kan dan meerdere keren per jaar speelgoed shoppen bij de speelgoedwinkel zonder kassa. Amalia is open op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur. In de zomervakantie is de speelgoedbank gesloten. Voor meer informatie: 06-15138151 of info@speelgoedbank-amalia.nl.