Fanfarecorps HS is komende zondag te zien in de openlucht.
Fanfarecorps HS is komende zondag te zien in de openlucht.

Fanfarecorps HS speelt in historische tuin Borg Welgelegen

Algemeen

SAPPEMEER - Fanfarecorps HS geeft aanstaande zondag (22 mei) een gratis openluchtconcert in de vernieuwde historische tuin van Borg Welgelegen in Sappemeer. Op het programma staan bekende hits, legendarische filmmuziek en herkenbare musicalmedleys. Het orkest staat voor de gelegenheid onder leiding van de rasechte Groningse dirigent Heerko Koops.

Na een moeilijke periode door corona weten inmiddels alle leden hun weg weer te vinden naar de repetities van de oudste muziekvereniging van Hoogezand-Sappemeer. Tijd dus om met elkaar de bühne te betreden en het publiek te trakteren op een fantastische middag vol muziek. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar zondagmiddag 12 juni.

Het orkest, dat normaliter onder leiding staat van dirigent Tea Stamhuis, wordt deze middag gedirigeerd door dirigent Heerko Koops. Een enkelbreuk bij Stamhuis gooit roet in het eten, maar gelukkig is een goede vervanger gevonden in de persoon van Koops. In het dagelijks leven is de geboren Groninger muziekdocent in Stadskanaal en Winschoten en hij dirigeert daarnaast orkesten in Vlagtwedde en Blijham.

Het weer is altijd een onzekere component bij een openluchtconcert. Daarom is besloten bij regen het concert te verplaatsen naar zondagmiddag 12 juni. Vooralsnog ziet de weersverwachting er positief uit, dus Fanfarecorps HS blijft duimen de komende dagen. Op de Facebookpagina van Fanfarecorps HS is het laatste nieuws te volgen over het concert.

Het concert in de tuin van Borg Welgelegen aan de Vosholen 60 in Sappemeer begint aanstaande zondag om 14.30 uur.