Celloleerlingen van Lucia Swarts.
Celloleerlingen van Lucia Swarts.

Jonge cellisten geven concert in Koepelkerk Sappemeer

Algemeen

SAPPEMEER - Leerlingen van celliste Lucia Swarts geven aanstaande zaterdag (14 mei) een concert in de Koepelkerk in Sappemeer. 

Vijf talentvolle jonge cellisten presenteren in de Koepelkerk een gevarieerd programma met werken van Joseph Haydn, Johann Sebastian Bach, Max Reger, Luigi Boccherini, Alexander Tchérepnine, Henri Dutillieux en Georg Goltermann.

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Travaux Publics. Deze stichting wil in de serie Koepelkerkconcerten ook jong talent kansen geven. Vorig seizoen was er het prachtige concert van pianist Andrei Makarov. Dit jaar is het de beurt aan leerlingen van Lucia Swarts, die al eerder in de Koepelkerk een solorecital gaf. Naast kansen voor jong talent hoopt Stichting Travaux Publics zo ook jong publiek aan te trekken, dat hierdoor geïnspireerd raakt om ook muziek te maken.

Het concert in de Koepelkerk begint zaterdag om 20.15 uur. De toegang is gratis. Wel staat het iedereen vrij om de jonge musici na afloop een vrijwillige bijdrage te geven. Reserveren is niet nodig.