De opening van de expositie in De Burcht.
De opening van de expositie in De Burcht.

Expositie AJC-leerlingen in woonzorgcentrum De Burcht

Algemeen

HOOGEZAND - In woonzorglocatie De Burcht in Hoogezand – onderdeel van ZINN – is afgelopen vrijdag een bijzondere kunstexpositie geopend. ZINN is in Hoogezand op het gebied van kunst een samenwerking aangegaan met het dr. Aletta Jacobs College. Dit op initiatief van de cliëntenraad van De Burcht.

De ruim 180 bewoners van De Burcht kunnen vanaf nu genieten van werk dat tijdens de lessen beeldende vorming door leerlingen van het Aletta Jacobs College is gemaakt en wordt tentoongesteld op de verdiepingen grenzend aan de centrale hal. Een mooie interactie tussen de buitenwereld en de binnenwereld van ZINN en tevens een leuke verbinding tussen jong en oud.

De eerste expositie kreeg als titel ‘Flora en Fauna’. Het is werk dat is gemaakt door leerlingen uit de tweede en derde klassen havo en vwo. De docenten beeldende vorming Barbara Janssens en Jelmer Stuiver maakten de selectie voor kunst aan de muur in De Burcht. Deze bevat zestien kleine en zestien grote werken: linoleumsneden en schilderingen met voornamelijk plakkaatverf.

De tentoonstelling krijgt volgend cursusjaar een vervolg en dan zal er werk van andere leerlingen worden tentoongesteld, uiteraard ook rond een ander thema.

De expositie werd vrijdag geopend door Anouk Heerlien, één van de exposanten uit klas havo-2, in samenwerking met locatiemanager Jan Wilts van De Burcht. Dit deden zij door het werk van Anouk - een linoleumsnede van een kameleon - letterlijk gezamenlijk uit te pakken en aan de muur te hangen.