Een aantal van de mensen die in Hoogezand hun Nederlandse nationaliteit hebben gekregen met de burgemeester.
Een aantal van de mensen die in Hoogezand hun Nederlandse nationaliteit hebben gekregen met de burgemeester.

Inwoners van Midden-Groningen genaturaliseerd tot Nederlander

Algemeen

HOOGEZAND - In de raadzaal van het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand heeft donderdag weer een naturalisatieceremonie plaatsgevonden waar nieuwe inwoners van de gemeente Midden-Groningen de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen.

De naar deze gemeente gekomen asielaanvragers hebben donderdag het Bewijs van Nederlanderschap ontvangen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Het was deze keer een behoorlijk aantal. Enkelen van hen wilden niet met naam en foto in de krant en verkozen het om in de Midden-Groninger anonimiteit te verblijven, maar anderen bleken het maar wat fijn te vinden dat ze nu officieel de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen. Het gaat daarbij om mevrouw Alexandrina Breevaart-Petraru uit Roemenië, de heer Artur Ashotovitch Sarkisian en zijn twee kinderen afkomstig uit Azerbeidzjan, de heer Yousef Saba en zijn vrouw Rogina Saba, Abdullah Shawqi, Mohammad Ghezlan en zijn dochter (allen afkomstig uit Syrië), mevrouw Candice Renee Roberson uit de Verenigde Staten, mevrouw Amneh Almorai uit Syrië, de heer Ahmad Jamshidi uit Afghanistan en mevrouw Cynthia Gandakusuma, afkomstig uit Indonesië. Zij hebben met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid afgelegd, waarna de burgemeester hen het Bewijs van Nederlanderschap overhandigde.

Burgemeester Hoogendoorn: ,,Er waren tijdens deze ceremonie veel inwoners van Midden-Groningen die het Nederlanderschap hebben gekregen en met hen ook veel familieleden die daarvan getuige wilden zijn. Veel verschillende verhalen en levensgebeurtenissen kwamen tijdens deze bijeenkomst bij elkaar. Het is fijn dat deze inwoners van Midden-Groningen nu ook het Nederlanderschap mogen verkrijgen. Ik wens hen veel geluk toe in onze gemeente. Ik hoop dat zij allemaal hier echt hun plek zullen vinden. Iedereen brengt zijn of haar eigen geschiedenis, met vreugde en verdriet mee. Achtergronden kunnen heel verschillend zijn. Daarom is het belangrijk om hier nu samen te werken aan een nieuwe toekomst.”