Gerard Rozenboom overhandigt het boek aan de bibliotheekmedewerksters.
Gerard Rozenboom overhandigt het boek aan de bibliotheekmedewerksters.

‘Wensen uit het Hart’ nu ook te leen in de bibliotheek

Algemeen

HOOGEZAND - Het boek ‘Wensen uit het Hart’ met tal van gedichten is nu ook te leen in de bibliotheek in Hoogezand. Initiatiefnemer en samensteller van het boek Gerard Roozeboom reikte een exemplaar uit aan de bibliotheekmedewerksters Jopie Rozenboom en Irene van Meerveld.

Daarmee maakt ‘Wensen uit het Hart’ nu ook onderdeel uit van de collectie van de Hoogezandse bibliotheek. De mooiste wensen/gedichten uit Midden-Groningen, andere delen van Nederland en België zijn nu dus ook te lezen in de bieb. In de bundel is het werk van 125 dichters opgenomen. Van elk verkocht exemplaar gaat 1 euro naar Stichting Ambulance Wens. Het boek past volgens Irene van Meerveld, domeinspecialist ‘Een leven lang ontwikkelen’, ook mooi bij het thema van de Boekenweek.

,,Maak van jouw vurige wens een prachtig gedicht. Laat je inspireren door het thema Wens. Wat voor moois wens jij die ene persoon, wat wens jij voor jezelf? Misschien is jouw wens al uitgekomen en wil je daarover schrijven. Of verzin een mooi gedicht waarbij het thema tot uiting komt. Met jouw bijdrage maak je sowieso iemands wens werkelijkheid’’, aldus de oproep van Gerard Rozeboom.

Het werk van 125 dichtkunstenaars is in dit boek gebundeld. Hun wens om opgenomen te worden in deze prachtige bundel is uitgekomen. Het thema werd zo breed mogelijk genomen: diepgaand, sommige in eenvoud, maar bovenal recht uit het hart. Dichters kregen de vrijheid om eigen invulling te geven aan het onderwerp. Gerard Rozeboom wil graag dat het boek bijdraagt aan het vervullen van wensen en daarom doneert hij van elk verkocht exemplaar 1 euro aan Stichting Ambulance Wens. Deze organisatie maakt laatste wensen van immobiele, terminale patiënten mogelijk met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Deze bundel is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Midden-Groningen.