Wethouder Peter Verschuren.
Wethouder Peter Verschuren.

Gemeente M-G betaalt eenmalige energietoeslag voor lage inkomens

Algemeen

HOOGEZAND - De gemeente Midden-Groningen betaalt vanaf april de eenmalige energietoeslag van 800 euro uit aan huishoudens met een laag inkomen. Dat heeft het gemeentebestuur dinsdag bekend gemaakt. De maatregel is aanvullend op de verlaging van de energiebelasting die geldt voor alle huishoudens. 

Alle huishoudens met een inkomen dat gelijk of lager is dan 125 procent van het toepasselijke sociaal minimum komen in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag. Alle huishoudens met een uitkering van BWRI ontvangen de energietoeslag in de maand april automatisch op hun bankrekening.

Alle andere huishoudens kunnen een schriftelijke aanvraag indienen bij BWRI als hun inkomen gelijk of lager is dan 125 procent van het toepasselijke sociaal minimum. Meer informatie over het inkomen waarbij mensen recht hebben op de toeslag en hoe ze die aan kunnen vragen staat vanaf vandaag (woensdag 6 april) op de website van BWRI: www.bwri.nl/energietoeslag.

Wethouder Peter Verschuren: ,,Ik ben blij dat het geld voor de toeslag nu beschikbaar is. Het helpt, maar er zal meer nodig zijn, zeker voor mensen met een laag inkomen in een tochtig huis. En we zullen allemaal hard aan de slag moeten om woningen beter te isoleren. Als gemeente werken we daar ook aan: we komen met plannen om isolatie mogelijk te maken voor de huishoudens met een smalste beurs.”

Het Rijk had eerder al besloten geld voor deze extra compensatie vrij te maken door de flink gestegen energieprijzen.