Speelgoedbank Amalia biedt kinderen uit bijstandsgezinnen de mogelijkheid om speelgoed uit te kiezen.
Speelgoedbank Amalia biedt kinderen uit bijstandsgezinnen de mogelijkheid om speelgoed uit te kiezen.

Speelgoedbank Amalia wil graag nog meer doen

Algemeen

HOOGEZAND - Speelgoedbank Amalia wil graag veel meer kinderen blij maken met mooi speelgoed.

Amalia geeft kinderen uit bijstandsgezinnen de mogelijkheid om gratis speelgoed uit te kiezen zodat zij ook naar hartenlust kunnen spelen. Mensen die daarvoor in aanmerking komen, kunnen hun kind aanmelden na het tonen van de uitkeringsspecificatie of een verwijzing van iemand die hen begeleidt.

Amalia heeft een compacte winkelruimte in De Badde aan de Thorbeckelaan 54 in Hoogezand en wil inwoners van de gemeente Midden-Groningen en hun kinderen daar graag verwelkomen zodat zij nadien naar huis kunnen gaan met mooi speelgoed. Er staat ook een verjaardagsdoos klaar voor wanneer een kind jarig is. Daarin zitten artikelen om een feestje te vieren. In april is er zelfs een actie met vijf stuks speelgoed per kind. De winkel van Amalia kan worden bezocht op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en de eerste zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur. Contact met Amalia kan worden opgenomen per telefoon (06-15131851) of e-mail (info@speelgoedbank-amalia.nl).

Op zaterdag 23 april staat Amalia ook op de Meedoenmarkt bij het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand van 10.30 tot 14.30 uur. Iedereen is daar welkom om zich te laten informeren. Speelgoedbank Amalia wil ook graag meer vrijwilligers die alles in goede banen leiden zodat ook de openingstijden verruimd kunnen worden. ,,Heeft u niet voldoende middelen voor het kopen van speelgoed? Wij willen er graag voor u zijn. Wilt u ons als vrijwilliger helpen met dit mooie werk? Neem contact op en wij vertellen u alles wat u wilt weten’’, aldus Jantien Breukelman en Carla Claassen van de speelgoedbank.