Wethouder Verschuren opent de E-waste Race met leerlingen van de W.A. Scholtenschool in Foxhol.
Wethouder Verschuren opent de E-waste Race met leerlingen van de W.A. Scholtenschool in Foxhol.

Wethouder Peter Verschuren geeft startsein voor E-waste Race

Algemeen

HOOGEZAND - Tien basisscholen in de gemeente Midden-Groningen en Veendam strijden tot en met 4 april tegen elkaar tijdens de E-waste Race 2022. Wethouder Peter Verschuren gaf vandaag het startsein op het schoolplein van de W.A. Scholtenschool in Foxhol. Hij overhandigde de leerlingen de eerste elektrische apparaten die zij kunnen inleveren.

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in de gemeente Midden-Groningen en Veendam om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (e-waste) in te zamelen. Tijdens de E-waste Race verzamelen de kinderen uit groep 6, 7 en 8 elektronisch afval in de buurt, bij familie en vrienden. De school scoort punten met al het afval dat ze hebben ingezameld. Hoe meer e-waste ze inzamelen, hoe meer punten ze verdienen. Een vermelding in de krant is ook punten waard. Een school krijgt daar 50 punten voor; dat staat ongeveer gelijk aan het inzamelen van 45 computers. De winnaar wint een schoolreis.

De deelnemende scholen in de gemeente Midden-Groningen zijn in Hoogezand De Hoeksteen, De Lichtbron, de Gerardus Majellaschool en De Sterren en verder de Walstraschool in Kropswolde, ‘t Heidemeer in Sappemeer en de W.A. Scholtenschool in Foxhol.

De E-waste Race is een samenwerking tussen PreZero, Weee Nederland en gemeenten. Dit educatieve project waarbij scholen de strijd aangaan met elektronisch afval, combineert bewustwording over recyclen met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen over het inzamelen van elektronisch afval. Zo wordt het inzamelen van e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk.