Een symbolische en de echte sleutel van Henk Lambeck, en een groot bos bloemen van José van Schie, voor de eerste nieuwe bewoonster: mevrouw Meijering.
Een symbolische en de echte sleutel van Henk Lambeck, en een groot bos bloemen van José van Schie, voor de eerste nieuwe bewoonster: mevrouw Meijering.

Eerste bewoners deel 4 Gorecht-West krijgen sleutel

Algemeen

HOOGEZAND - Een groot bos bloemen en de sleutel. Dat kregen de eerste bewoners van de nieuwe huurwoningen in het vierde deel van de herstructurering van de wijk Gorecht-West in Hoogezand vanmorgen. Door woningcorporatie Lefier worden de komende maanden de 73 eerste nieuwe huurwoningen overgedragen aan de bewoners.

De sleutel van de eerste woning werd uitgereikt aan mevrouw Meijering, die haar woning in Sappemeer verruilt voor een splinternieuwe in Gorecht-West. Wethouder José van Schie deed er nog eens een flink bos bloemen bij. In de loop van de morgen kregen verder de eerste tien huurders van de 73 woningen de sleutels van hun nieuwe huis. Daarmee komt het einde van de vierde en voorlaatste fase van de wijkvernieuwing in Gorecht-West in zicht. De overige 63 woningen worden tot de bouwvak gefaseerd opgeleverd aan de toekomstige bewoners.

Henk Lambeck, manager van Lefier: ,,De 73 nieuwe woningen zullen grotendeels bewoond gaan worden door huurders van de Groen van Prinstererstraat. In deze straat in Gorecht-West gaan we straks 78 woningen slopen en vervangen door 53 nieuwe woningen. Dat maar liefst 60 procent van de bewoners in dezelfde omgeving wil blijven wonen, laat wel zien dat de huurders zich sterk verbonden voelen met deze buurt én enthousiast zijn over de nieuwe woningen.”

Ook wethouder Van Schie zei blij te zijn dat er weer een fase is afgerond met de oplevering van deze energiezuinige, duurzame woningen. ,,De wijkvernieuwing hier is nu bijna afgerond. Gorecht-West wordt steeds mooier en het is een fijne wijk om in te wonen.”