Fantasy Game Night, vrijdagavond in de bieb in Hoogezand.
Fantasy Game Night, vrijdagavond in de bieb in Hoogezand.

Fantasy Game Night in bibliotheek Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND - De projectgroep BiebGeeks van Biblionet Groningen organiseert op vrijdag 11 maart een Fantasy Game Night in de bibliotheek in Hoogezand. Geïnteresseerden kunnen deze avond kennismaken met het rollenspel Dungeons and Dragons of met het kaartspel Magic: The Gathering. Ook ervaren spelers zijn welkom.

Van 19.00 tot 22.00 uur kan men komen meespelen. ,,Of je nu al ervaren bent en nieuwe medespelers zoekt, of misschien ken je de spellen nog helemaal niet maar lijken ze je wel leuk: iedereen is welkom’’, aldus Hannah Sietzema, medewerker van de bibliotheek en betrokken bij het project BiebGeeks. ,,Met BiebGeeks willen we graag communities opbouwen en mensen met elkaar in contact brengen die graag fantasyspellen spelen. Magic: The Gathering en Dungeons and Dragons zijn bij uitstek sociale spellen.”

Dungeons and Dragons is een zogeheten tabletop rpg (role-playing game): een spel waarbij je met elkaar aan tafel een avontuur beleeft als een verzonnen karakter, geleid door een spelleider die ook wel de Dungeon Master genoemd wordt. Magic: The Gathering is een ruilkaartspel waarbij je met zogeheten ‘decks’ met kaarten tegen elkaar speelt.

Tot en met juni is er nu elke tweede vrijdag van de maand in de bibliotheek een Fantasy Game Night van 19.00 tot 22.00 uur. Meedoen is gratis. Voor Dungeons and Dragons moet men zich wel aanmelden, in verband met het aantal spelleiders dat beschikbaar is. Voor Magic is er vrije inloop. Opgeven kan via www.biblionetgroningen.nl/hoogezand.