In Harkstede wordt het Repair Café weer opgestart.
In Harkstede wordt het Repair Café weer opgestart.

Vereniging Dorpsbelangen Harkstede hervat activiteiten

Algemeen

HARKSTEDE - Vereniging Dorpsbelangen Harkstede is opgelucht dat een aantal reguliere activiteiten weer opgepakt kan worden. Zoals het Repair Café op zaterdag 12 maart. Dat wordt gehouden van 13.00 tot 16.00 uur op de locatie Cosis Ons Hertenkamp aan de Appelhof 32 in Harkstede.

In het Repair Café worden kapotte spullen gerepareerd. Want zomaar spullen weggooien is jammer. Vaak kunnen deze nog gerepareerd worden en dan gaan ze nog een tijd mee. In het theehuis staan de naaimachines klaar om reparaties te doen aan kleding, linnengoed en allerlei huishoudelijk textiel. Het kan gaan om een losse naad, zoom of kapotte rits. Of het inkorten van een kledingstuk. Voor wie een naaimachine heeft maar niet goed weet hoe hier mee om te gaan, kan advies aan de reparateurs gevraagd worden. In zo’n geval moet de eigen naaimachine natuurlijk wel meegenomen worden. In de stal van Cosis zijn de reparateurs van apparaten en gebruiksartikelen te vinden. Zij hebben al menig stofzuiger en koffiezetapparaat nieuw leven ingeblazen. Maar ook fietsen, speelgoed, kleine meubeltjes, lampen, tuingereedschappen en cd-spelers gaan door hun handen. Voor wie niets te repareren heeft maar wel zin heeft om even langs te komen, staat de deur open voor een kopje koffie en een praatje. En natuurlijk is de speeltuin bij Cosis open voor de kleintjes.

Na het Repair Café is er op 12 maart op dezelfde locatie DorpSoep van 17.00 tot 18.30 uur. Dorpsgenoten eten dan samen soep met een broodje voor 1 euro. Er zijn diverse soorten soep, gemaakt door vrijwilligers. Deze activiteit wordt in samenwerking met de Stichting Hartstee georganiseerd.

Een week later, op zaterdag 19 maart, wordt er aangesloten bij de Landelijke Opschoondag. Dan gaan in heel Nederland vrijwilligers aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Want er ligt van alles in bermen, sloten en struiken wat er niet hoort. Vooral veel plastic en blik. Deelnemers kunnen zich om 11.00 uur melden bij het verzamelpunt op de parkeerplaats bij de Coop-supermarkt. Voor wie zelf geen grijper heeft, zijn grijpers beschikbaar. Na afloop staat er voor de deelnemers een pannenkoek en wat te drinken klaar in het theehuisje van Cosis.

Voor meer informatie over de activiteiten kan men contact opnemen met Vereniging Dorpsbelangen Harkstede via info@dorpsbelangenharkstede.nl.