De eerste woningen langs de Troelstralaan zijn bijna klaar en de wegen en paden zijn gelegd.
De eerste woningen langs de Troelstralaan zijn bijna klaar en de wegen en paden zijn gelegd.

Eerste deel nieuwbouw fase 4 Gorecht-West bijna klaar

Algemeen

HOOGEZAND - Het eerste deel van de vierde fase van de nieuwbouw in Gorecht-West in Hoogezand vordert in rap tempo. De fases 1 tot en met 3 - de strook langs de Troelstralaan - zijn bijna klaar en de wegen en paden zijn aangelegd.

In de eerste fases naderen de woningen hun voltooiing. En wat de aanleg van de wegen en paden betreft zijn in fase 1 - het meest oostelijke stuk, tot aan de Van Houtenlaan langs de Troelstralaan - de rijbaan, de parkeerplaatsen en voetpaden gereed. In fase 2, ten westen daarvan, is het voetpad voor blok C gereed en in fase 3 zijn de parkeerplaatsen rechts van blok F en het voetpad voor blok F ook klaar. Inmiddels zijn ook de lichtmasten voor blok A tot en met C aangebracht. Tot aan de zomervakantie wordt het openbaar gebied gereed gemaakt, zoals het aanbrengen van definitieve verhardingen, straatverlichting en groenvoorzieningen.

Deel 4 van de wijkvernieuwing in Gorecht-West is opgedeeld in een achttal fases, waarvan de eerste vier het eerst klaar zullen zijn. De komende weken wordt verder gegaan met voor fase 2 de aanleg van de rijbaan, parkeerplaatsen, voetpaden en het plaatsen van het brugdek en straatverlichting, evenals voor fase 3. In fase 4 start de bouw van de brug, beide brughoofden over de in de volle lengte achter de woonblokken aan te leggen vijver. Vervolgens de aanleg van de rijbaan en straatverlichting. Ook de straatnaamborden zullen worden aangebracht op de blokken die klaar zijn.