Aanvallen over en weer, waarbij ook het doel van Hoogezand geregeld onder vuur lag.

Hoogezand na winst op VKW op kop in eerste klasse F

Algemeen

HOOGEZAND - Hoogezand heeft de koppositie in de eerste klasse F overgenomen van VKW door de ploeg uit Westerbork in een onderlinge confrontatie te verslaan: 2-0. Met 19 punten uit negen wedstrijden voert Hoogezand nu de ranglijst aan.

Het was zondagmiddag op een zonovergoten sportpark De Kalkwijck een gezellige drukte, waar Hoogezand in de nieuwe sponsorshirts van HEPRO en Portenda al direct het initiatief probeerde te nemen tegen de tegenstander uit Westerbork. Die liet evenwel vanaf het begin weten niet voor niets naar Hoogezand te zijn gekomen en dat leverde dan ook een op en neer gaande strijd op. Het initiatief van Hoogezand resulteerde toch na tien minuten in de openingstreffer van Heine Uuldriks (1-0). Die stand bleef tot de rust op het scorebord.

Tien minuten na rust leek het gelijk te worden toen VKW een strafschop kreeg, maar Hoogezand-keeper Teun Hoekstra stopte de inzet fraai. Een tweede strafschop, nu voor Hoogezand, werd tien minuten later wel benut, en opnieuw was het Heine Uuldriks die de stand op 2-0 kon brengen. Ondanks mogelijkheden voor beide ploegen om nog te scoren bleef het bij een 2-0 eindstand.

Donderdagavond speelt Hoogezand in Winschoten tegen de huidige nummer twee, WVV. Beiden ploegen hebben 19 punten uit negen wedstrijden, maar Hoogezand heeft een net iets beter doelsaldo: plus 12 tegen plus 9 voor WVV.