De leden van Toerfietsclub Hoogezand-Sappemeer zetten zich schrap voor het nieuwe wegseizoen.
De leden van Toerfietsclub Hoogezand-Sappemeer zetten zich schrap voor het nieuwe wegseizoen.

Toerfietsclub Hoogezand-Sappemeer start nieuw wegseizoen

Algemeen

HOOGEZAND - Toerfietsclub Hoogezand-Sappemeer gaat op zaterdag 5 maart van start met een nieuw wegseizoen, en wel met een openingstocht van circa 70 kilometer. Het vertrek is om 9.00 uur. De tocht voert naar Borger, waar een koffiepauze wordt gehouden. Naarmate het seizoen vordert worden de tochten langer, en de vertrektijden vroeger.

Elke zaterdagochtend houdt Toerfietsclub Hoogezand-Sappemeer een eigen tocht met een afstand tussen de 100 en 150 kilometer, met steeds een andere route door Groningen en/of Drenthe. Ook wordt er gereden bij andere fietsclubs. Zo staan dit seizoen onder andere de Winsumer Wierdentocht, de Tecklenburg Rundfahft en de Noorderrondrit vanuit Loppersum op het programma.

Vanaf 29 maart worden er elke dinsdag en donderdag vanaf 18.30 uur trainingsavonden gehouden. De snelheid ligt dan wat hoger dan bij toertochten. Het motto van Toerfietslub Hoogezand-Sappemeer is echter ‘samen uit, samen thuis’. Het verzamelpunt voor vertrek is steevast het voormalige postkantoor aan de Kerkstraat in Hoogezand.

Toerfietsclub Hoogezand-Sappemeer is een kleine en gezellige vereniging die is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Dat betekent dat men verzekerd is tegen schade, recht heeft op rechtsbijstand én het magazine ‘Fietssport’ ontvangt. Belangstellenden zijn van harte welkom om een keer geheel vrijblijvend mee te fietsen om zo de sfeer van het fietsen met een groep te proeven. Voor meer informatie kan men contact opnemen met secretaris Gerhard Scheper (0598-422963) of voorzitter Jan Drent (06-25107944) of mailen naar tfchs@home.nl.