Burgemeester Adriaan Hoogendoorn met vijf 'nieuwe' Nederlanders. Samwel Sarkis Tygranov ontbreekt op de foto.
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn met vijf 'nieuwe' Nederlanders. Samwel Sarkis Tygranov ontbreekt op de foto.

Inwoners van Midden-Groningen tot Nederlander genaturaliseerd

Algemeen

HOOGEZAND - Een aantal inwoners van de gemeente Midden-Groningen heeft woensdag in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand het Bewijs van Nederlanderschap ontvangen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie vond deze groepsbijeenkomst weer live plaats. De personen die tot Nederlander zijn genaturaliseerd zijn Tsgereda Tesfagabir Tekle uit Eritrea, Antonio Fernando uit Angola, Samwel Sarkis Tygranov uit Rusland en Rajan Sivaganam, Sakila Henry en hun minderjarige zoon uit Sri Lanka. Zij hebben met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid afgelegd, waarna burgemeester Adriaan Hoogendoorn hen het Bewijs van Nederlanderschap heeft overhandigd.

Burgemeester Hoogendoorn: ,,Voor het eerst sinds lange tijd kan deze ontmoeting met nieuwe Nederlanders gelukkig weer live plaatsvinden. Het is fijn dat deze inwoners van Midden-Groningen, die soms al lange tijd in Nederland verblijven, nu ook het Nederlanderschap mogen verkrijgen. Ik wens hen allen veel geluk toe in onze gemeente. Ik hoop dat zij allemaal hier echt hun plek zullen vinden. Iedereen brengt zijn of haar eigen geschiedenis, met vreugde en verdriet, mee. Achtergronden kunnen heel verschillend zijn. Daarom is het belangrijk om hier nu samen te werken aan een nieuwe toekomst.”