De leerlingen van de Van Heemskerckschool gaan hun nieuwe schoolgebouw binnen.
De leerlingen van de Van Heemskerckschool gaan hun nieuwe schoolgebouw binnen.

Nieuwe Van Heemskerckschool in gebruik genomen

Algemeen

HOOGEZAND - De nieuwe Van Heemskerckschool aan de Jan Huitzingstraat in Hoogezand is vandaag open gegaan. Het is nog geen echte feestelijke opening geworden, want een aantal leerkrachten en ook de directeur hebben corona of zitten, aldus een woordvoerder van de school, in quarantaine. De officiële opening vindt nu op donderdag 3 februari plaats.

Op woensdag 22 december 2021 is het nieuwe gebouw opgeleverd. De verhuizing is afgerond en dus kon vandaag de eerste schooldag in het nieuwe gebouw plaatsvinden.

De verhuizing naar de nieuwe school van onder andere meubilair en digitale schoolborden begon de eerste week van januari. De verhuizing van de verdere spullen was vorige week en afgelopen maandag.

Vandaag was dus de eerste schooldag in het nieuwe gebouw. Door de coronamaatregelen kon dat niet zo groots worden gevierd als men graag zou willen, maar er was wel een beperkt feestelijk moment voor de kinderen.

De afgelopen weken is hard gewerkt om alles klaar te krijgen. Dat was nog best spannend, omdat er vaak te weinig mensen waren om het werk te doen en de levertijd van veel materiaal onder druk stond. Toch is het gelukt om alle werkzaamheden voor de kerstvakantie af te ronden. Op 22 december werd het pand officieel opgeleverd door de aannemer en overgedragen aan Stichting Ultiem. Ook de terreininrichting is afgerond en begin januari zijn de speeltoestellen geplaatst.

Vóór de verbouwing had de school de naam Van Heemskerckschool. Gedurende het project is die naam aangehouden, maar omdat het een kindcentrum is geworden is de werktitel Kindcentrum Van Heemskerck. Vanuit het kindcentrum is er nagedacht over een nieuwe, meer passende naam. Het is de bedoeling om de nieuwe naam op 3 februari bij de officiële opening te onthullen.

De school telt 200 leerlingen en die hebben tijdens de bouw onderdak gevonden in het (school)gebouw aan de Boswijklaan in Sappemeer.