E-Zone: plezier met taal voor jongeren in de bibliotheek in Hoogezand.
E-Zone: plezier met taal voor jongeren in de bibliotheek in Hoogezand.

Start nieuw blok E-zone in bibliotheek Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND - De bibliotheek in Hoogezand is weer gestart met de eerste bijeenkomst van het nieuwe blok van E-zone, het taalhuis voor jongeren met een niet-Nederlandse achtergrond.

Bij E-zone wordt het plezier in taal en lezen bij jongeren gestimuleerd, zonder dat er (prestatie)druk bij komt kijken. Dit project kan, ondanks de huidige coronamaatregelen, toch doorgaan vanwege een uitzondering voor de doelgroep.

In het nu gestarte nieuwe blok, met vijf bijeenkomsten, is het thema ‘Humor zonder grenzen’. Deelnemers en organisatie gaan het bijvoorbeeld met elkaar hebben over humor in verschillende landen en culturen. In het eerste themablok is er al een groep deelnemers ontstaan die bestaat uit een mooie mix van jongeren met verschillende culturele achtergronden.

Er staan weer leuke activiteiten op de planning, zoals het opnemen van een podcast of een slapstickvideo. De komende bijeenkomsten staan gepland op de woensdagen 26 januari, 2, 9 en 16 februari van 16.00 tot 17.30 uur. Wie ook mee wil doen aan E-zone of iemand kent voor wie dit leuk is, kan altijd extra informatie vragen bij de infobalie in de bibliotheek in Hoogezand of er meer over lezen op www.biblionetgroningen.nl/ezone.

De bibliotheek zoekt ook jongeren/studenten die vrijwilligerswerk willen doen bij dit taalhuis voor jongeren. Wie affiniteit heeft met verschillende culturen en taalbuddy wil worden - ook wanneer dit bijvoorbeeld een praktijkervaring kan zijn die goed aansluit bij de opleiding - kan zich ook melden. Invulling van stage-uren is ook te bespreken. Hiervoor kan men een e-mail sturen naar k.driessen@biblionetgroningen.nl.