Het voormalige kapperspand aan de Troelstralaan dat wordt afgebroken ten gunste van nieuwe starterswoningen.
Het voormalige kapperspand aan de Troelstralaan dat wordt afgebroken ten gunste van nieuwe starterswoningen.

Starterswoningen aan Troelstralaan in Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND – Er komen tien starterswoningen aan de Troelstralaan in Hoogezand. Op die plek staat nu nog het pand van een voormalige kapsalon. Voor de goedkeuring van de gemeente moet eerst het huidige bestemmingsplan worden gewijzigd.

De eigenaar van de grond, Kuilman Beheer uit Veendam, heeft een aanvraag bij de gemeente ingediend voor de bouw van tien starterswoningen. Op de grond rust nu nog een bedrijfsbestemming, en daarom moet die bestemming door de gemeente worden gewijzigd zodat er woningbouw kan plaatsvinden.

Het gaat om tien woningen - twee rijen van vijf - die met de achterkanten tegen elkaar aan haaks op de Troelstralaan komen te staan, zo blijkt uit de aanvraag van de ontwikkelaar.

Wanneer het gemeentebestuur een besluit neemt over de wijziging van het bestemmingsplan is nog niet bekend. Er zijn twee mogelijkheden: óf het wordt gepubliceerd op de gemeentelijke pagina’s van deze krant waarop mensen een zienswijze kunnen indienen, óf de vergunning wordt verleend en dan mogen inwoners op de vergunning een zienswijze/bezwaar indienen. Welke van die twee opties het gaat worden is op dit moment nog niet duidelijk. De aanvraag is immers nog maar net ingediend. Voor de omgevingsvergunning voor woningen moet in ieder geval eerst de bestemming ‘bedrijven’ eraf.

Het ‘kapperspand’ dat er nu staat zal worden afgebroken. Het perceel is aanzienlijk groter dan alleen het pand dat er nu staat, zodat er voldoende ruimte is voor de bouw van de tien woningen.