Ron Haans in één van zijn fitnesscentra.
Ron Haans in één van zijn fitnesscentra.

Sportschoolhouder Ron Haans: we komen hier sterker uit

Algemeen

HOOGEZAND - Sportschoolhouder Ron Haans is ‘dolblij’ dat zijn fitnesscentra na weken van gedwongen sluiting weer gasten mogen ontvangen.

Vrijdagavond maakte het kabinet bekend dat alle binnensportlocaties - waaronder sportscholen - vanaf zaterdag weer open mochten. Via een app op zijn telefoon kon Ron Haans zien dat kort na middernacht de eerste mensen alweer kwamen sporten in zijn in totaal vijftien fitnesscentra. ,,Ik heb die nacht heerlijk geslapen”, lacht Haans. ,,Voor de fitnessbranche was dit de zwaarste periode ooit. De aanhoudende onzekerheid werkte erg demotiverend voor zowel mijn personeel als voor de klanten. Daarom ben ik dolblij dat we weer open mogen.”

Voor bezoekers van binnensportlocaties gelden nog wel enkele maatregelen. Zo dienen ze 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen als ze niet sporten. Ook moeten ze in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs. Leden van 24/7 Fitness Centrum Ron Haans die volledig gevaccineerd zijn hoeven hun QR-code slechts één keer te registreren om onbeperkt toegang te krijgen tot de fitnesscentra.

Via onder andere sportactiviteiten in de buitenlucht en Zoom-trainingen heeft Ron Haans in de afgelopen periode contact gehouden met zijn klanten. Ook bezochten honderden mensen regelmatig de locatie van 24/7 Fitness Centrum Ron Haans in het Duitse Weener, die wél gewoon open was. Maar uiteraard gaat er niets boven sporten in een fitnesscentrum in de eigen regio. Haans: ,,We zijn allemaal megapositief en proberen om sterker uit een negatieve situatie te komen.”