Eén van de Lieve Briefjes, gemaakt door Hedy Vermeer.
Eén van de Lieve Briefjes, gemaakt door Hedy Vermeer.

Week van de Lieve Briefjes: schrijf iets liefs voor een ander

Algemeen

REGIO - Van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 januari is het weer de Week van de Lieve Briefjes: de week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. De speciaal voor deze week ontwikkelde Lieve Briefjes (ansichtkaartjes) zijn vanaf deze week af te halen op allerlei plekken die ook tijdens de lockdown geopend zijn. Ook kunnen ze online besteld worden.

In de loop van deze week zijn de Lieve Briefjes gratis beschikbaar in alle bibliotheken in stad en provincie Groningen, bij servicepunten van Qbuzz (in Groningen en Drenthe), in veel supermarkten en in ziekenhuizen in Groningen en Assen. Ook elders in het land zijn de kaartjes op diverse plekken te krijgen. De complete lijst met afhaalpunten is beschikbaar op weekvandelievebriefjes.nl/afhaalpunten. Tegen een kleine vergoeding worden de kaartjes ook thuisbezorgd. Bestellen kan eenvoudig online via weekvandelievebriefjes.nl. De Lieve Briefjes zijn dit jaar gemaakt door Hedy Vermeer, Mendel Bouman en Myrthe de Ruijter.

Een tijd als deze kan best wat Lieve Briefjes gebruiken. Nu het sociale leven deels stil ligt, roept de organisatie van de Week van de Lieve Briefjes alle verenigingen, groepen en scholen op om samen briefjes te schrijven en te verspreiden. Zo heeft een Rotaryclub zich aangemeld om kaartjes te schrijven voor ouderen. Verenigingen of organisaties die willen meedoen kunnen zich aanmelden via info@weekvandelievebriefjes.nl.

Het doel van de Week van de Lieve Briefjes is om de inwoners van Groningen (en het hele land) met elkaar te verbinden. De week is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU en wordt mede georganiseerd door Senza Communicatie. Alle organisaties werken belangeloos mee. Zo wordt de actie ondersteund door onder meer de gemeente Groningen, Qbuzz, Biblionet Groningen en vrijwilligers die de kaartjes verspreiden.