Gerda Smit stopt na 12 jaar met Hotel Martenshoek.
Gerda Smit stopt na 12 jaar met Hotel Martenshoek.

Gerda en Ron Smit stoppen met Hotel Martenshoek

Algemeen

HOOGEZAND – De eigenaren Gerda en Ron Smit stoppen per 1 februari met het bekende Hotel Martenshoek aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. ,,We hebben het 12 jaar met veel plezier gedaan, maar nu vinden we het tijd voor iets anders’’, aldus Gerda Smit.

En ze hebben er geen moment spijt van gehad. ,,We hebben het altijd erg druk gehad, maar we vonden het nu genoeg. We krijgen nu tijd voor iets anders.”

Het hotel bevat tien kamers op de bovenverdieping. Beneden bevinden zich het restaurant en de cafetaria. De cafetaria blijft overigens gewoon doorgaan, met een nieuwe manager. En voor het hotel en restaurant is een andere bestemming/concept gevonden, waarbij het restaurant ook als restaurant voor Hoogezand behouden blijft, alleen met een andere opzet.

Naast het hotel en restaurant hebben Ron en Gerda Smit het ook druk gehad met de catering. Catering voor bedrijven, waaronder de scheepswerven, nam daarbij een belangrijke plaats in, maar ook particulieren maakten daar dankbaar gebruik van. En mede door de coronaperikelen nam ook de populariteit van afhaalmaaltijden toe.

Het stoppen met de horeca-activiteiten komt niet van de ene dag op de andere. Drie jaar geleden al namen Gerda en Ron Smit het besluit dat het tijd werd voor iets anders en werd het hotel te koop gezet. Omdat daar weinig respons op kwam, werd kortgeleden besloten om het geheel te gaan verhuren. En nu meldde zich daar, uit onverwachte hoek, een enthousiaste kandidaat voor: Bernard Hartlief, afkomstig uit de zorg. Hij heeft voor Hotel Martenshoek een geheel nieuw concept ontwikkeld. Gerda Smit, ook jaren voorzitter van de winkeliersvereniging van Martenshoek, zegt dat ze zich niet gaan vervelen. ,,En we blijven in Martenshoek wonen.”

Op zaterdag 29 januari is Hotel Martenshoek gesloten in verband met de verhuizing.