Michael Vriesema en Geziena Hotzes van Atlas bieden de boekjes aan Wietske Trausel aan, die op haar beurt een schouderklopje geeft aan Gerard Rozeboom.
Michael Vriesema en Geziena Hotzes van Atlas bieden de boekjes aan Wietske Trausel aan, die op haar beurt een schouderklopje geeft aan Gerard Rozeboom.

‘Wensen uit het Hart’ voor De Heemtuin in Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM - De Heemtuin in Muntendam heeft woensdag vijftien exemplaren van ‘Wensen uit het Hart’ met 125 gedichten samengebracht door Gerard Rozeboom uit Sappemeer in ontvangst genomen. De boekjes zijn beschikbaar gesteld door sponsor Atlas Facility Schoonmaakdiensten uit Hoogezand.

De Heemtuin in Muntendam heeft sinds de zomer een eigen camping op haar terrein gerealiseerd. Met voor een groot deel uitzicht op water en vergezichten en eekhoorns en vossen staan er luxe tenten, grote tenten en twee tweepersoonstenten. Ook is ruimte gecreëerd op drie plekken voor mensen die zelf een tent willen meenemen. ,,En het zijn niet zomaar tenten, maar grote en luxueus ingerichte vakantieverblijven. De grote met een eigen houten terras en voorzien van alle comfort. WC- en douchegelegenheid is vlakbij en er is elektriciteit en ook een koelkast’’, aldus Heemtuin-projectleider Wietske Trausel eerder. De afgelopen zomer is er door diverse mensen gekampeerd en ook voor de komende zomer zijn er alweer boekingen.

Bovendien is De Heemtuin ook maatschappelijk goed bezig, want er wordt ook aan mensen die komen logeren en bezoekers om een kleine extra bijdrage gevraagd. Dat is dan weer bedoeld voor kansarme gezinnen die nooit op vakantie kunnen. Die mogen dan een aantal dagen daar ook eens kamperen.

De luxe tenten hebben uitzicht op het water en daar past een gedicht van Jeanet Meuken prima bij: ‘Zittend in de zon met uitzicht op het water, denkend aan vroeger en een beetje aan later. Zwijgend in de tuin met uitzicht op jou; wat valt er nog te wensen, ik heb alles wat ik wou’.