Het kerstorgel zorgt voor sfeer bij de woongroep voor Javaans/Surinaams ouderen in Hoogezand: Langkoeas.
Het kerstorgel zorgt voor sfeer bij de woongroep voor Javaans/Surinaams ouderen in Hoogezand: Langkoeas.

Kerstsfeer voor ouderen met draaiorgel van POSO

Algemeen

HOOGEZAND - Ouderen in diverse woonvormen en zorgcentra in de gemeente Midden-Groningen werden maandag en dinsdag verrast met sfeervolle klanken van onder meer kerstliederen door het draaiorgel De Pronkjewail. Dat maakte, op initiatief van het POSO, een tour langs ouderen door de hele gemeente.

Omdat de huidige coronabeperkingen in deze kersttijd vooral voor ouderen heel ingrijpend zijn, werd de draaiorgeltocht georganiseerd. Maandag werden het MAC in Muntendam en Noordbroek aangedaan, waar Gockingaheem en De Lijwiekstee werden bezocht. Daarna waren in Siddeburen het Ufkenshuis en Siertsheerd aan de beurt, en ‘s middags in Slochteren de aanleunwoningen bij ‘t Olderloug. De tour werd afgesloten in Harkstede bij Goudstee, Huize Tilburg en De Appelhof.

Dinsdag waren Hoogezand en Sappemeer aan de beurt. De start was al om 09.30 uur bij de Sterrenflat, en daarna werden de Erica Staete en Langkoeas aangedaan met vervolgens De Hooge Horst, de De Ruyterflat, en de Irisboog. Dinsdagmiddag werden de ouderen in St. Jozef, Voor Anker en De Reensche Compagnie verrast. De kerstorgeltour werd om 16.00 uur afgesloten met kerstmuziek op het plein voor het Huis van Cultuur en Bestuur.