De kandidaat-raadsleden van GemeenteBelangen Midden-Groningen.
De kandidaat-raadsleden van GemeenteBelangen Midden-Groningen.

GemeenteBelangen Midden-Groningen stelt kandidatenlijst vast

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - GemeenteBelangen Midden-Groningen heeft zaterdag tijdens de algemene ledenvergadering de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De leden hebben gekozen voor een mix van ervaring en verjonging, en inbreng uit zoveel mogelijk dorpen en wijken.

Lijsttrekker voor GemeenteBelangen Midden-Groningen wordt Markus Ploeger uit Meeden, die de huidige fractie leidt en ruime ervaring en kennis heeft binnen de politiek. Tevens is hij financieel goed onderlegd en weet hij de gemeentelijke begroting goed te doorgronden. Ploeger: ,,GemeenteBelangen staat midden in de samenleving, weet wat er leeft in de dorpen en wijken. De afgelopen vier jaar hebben wij constructief oppositie gevoerd, met alternatieven die betaalbaar zijn. Niet meer uitgeven dan er binnenkomt, u betaalt al teveel. Het kan anders, het moet beter.”

Op de tweede plaats op de kandidatenlijst staat Patricia Nieland-Kampen uit Hoogezand. Zij is een nieuwkomer binnen GemeenteBelangen Midden-Groningen, maar zeker geen onbekende in de lokale politiek. Momenteel zit zij op eigen titel in de raad, nadat ze eerder dit jaar uit de VVD-fractie is gestapt. Zij heeft zich nu aangesloten bij GemeenteBelangen.

Op de derde plek staat Hendrik Loots uit Muntendam. Hij heeft inmiddels twee termijnen als raadslid gefungeerd en heeft aangegeven zich graag nog een termijn verkiesbaar te stellen. Op de vierde plek komt Jan Buurke uit Kolham. Buurke heeft ruime ervaring in de gemeentepolitiek en ook veel kennis van het ruimtelijk domein en kan dit door zijn arbeidsachtergrond goed inpassen in de fractie. Plaats vijf wordt bezet door Geke Akkerman-Ritsema uit Harkstede. Ook zij zit in de huidige fractie en heeft daar onder andere het sociaal domein in haar portefeuille.

De plekken zes tot en met tien op de kandidatenlijst van GemeenteBelangen Midden-Groningen worden ingenomen door Jan Velthuis uit Zuidbroek, Christian Velthuis uit Zuidbroek, Jan Hulzebos uit Hoogezand, Liesbeth Lenting uit Siddeburen en Herman Loots uit Muntendam.