Henk Wiersema tijdens de uitreiking van de Henk Faber Bokaal.
Henk Wiersema tijdens de uitreiking van de Henk Faber Bokaal.

Henk Wiersema uit Siddeburen wint Henk Faber Bokaal van CDA

Algemeen

SIDDEBUREN - Henk Wiersema uit Siddeburen heeft de Henk Faber Bokaal van CDA Midden-Groningen ontvangen. Volgens het CDA is Wiersema dé bruggenbouwer van het jaar.

Henk Wiersema heeft zich als voorzitter van het stichtingsbestuur jarenlang ingezet voor de realisatie van het multifunctioneel centrum in Siddeburen. Hij is 6 jaar lang bruggenbouwer geweest tussen tal van organisaties: de gemeente Midden-Groningen, de provincie Groningen, Instituut Mijnbouwschade Groningen, de NAM, tal van fondsen, Dorpsbelangen Siddeburen en verschillende organisaties die het MFC financieel haalbaar hebben gemaakt: de bibliotheek, de huisartsenpraktijk, de fysiotherapiepraktijk, Cosis, thuiszorg, de PKN-kerk, verenigingen... Het resultaat is een prachtig MFC, een verrijking voor Siddeburen. Het bezoek van koning Willem-Alexander was een kroon op het vele werk.

Wiersema ontving de Henk Faber Bokaal afgelopen vrijdag uit handen van Erianne van der Burg, fractievoorzitter van CDA Midden-Groningen. Samen met Marjon Bouma (de weduwe van Henk Faber), Christiaan Wiepkema (winnaar van de eerste Henk Faber Bokaal) en Marlies Roelvink (bestuurslid van CDA Midden-Groningen) vormde zij de jury. De prijs bestaat uit een bokaal, gemaakt door kunstenares Josephine Wortelboer uit Schildwolde, en een geldbedrag van 200 euro. Daarvan mag Wiersema de helft besteden aan een goed doel in de gemeente. De andere helft is voor de winnaar zelf. 

De in 2017 overleden Henk Faber was voorzitter van de lokale afdelingen van het CDA in de voormalige gemeente Slochteren en later in Midden-Groningen. Hij beschikte over de vaardigheden om mensen belangeloos en op een enthousiaste manier bij elkaar te brengen en tegengestelde belangen te overbruggen. Faber was dus een echte bruggenbouwer. Sinds vorig jaar reikt CDA Midden-Groningen jaarlijks de Henk Faber Bokaal uit.