Thea van der Veen. (foto PvdA Midden-Groningen)
Thea van der Veen. (foto PvdA Midden-Groningen)

Thea van der Veen beoogd lijsttrekker PvdA Midden-Groningen

Algemeen

HOOGEZAND - Het afdelingsbestuur van PvdA Midden-Groningen heeft Thea van der Veen uit Hoogezand naar voren geschoven als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Het afdelingsbestuur heeft de ontwerp-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Op dinsdag 14 december zullen de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma tijdens de algemene ledenvergadering van PvdA Midden-Groningen besproken en vastgesteld worden.

Beoogd lijsttrekker Thea van der Veen is op dit moment fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Midden-Groningen. Op de tweede plaats op de kandidatenlijst prijkt de naam van de eveneens in Hoogezand woonachtige Henk Flederus, die zich in de huidige fractie heeft ontwikkeld tot dé financiële woordvoerder. De plaatsen drie tot en met tien worden ingenomen door Anneke Perdon (Kolham), Jan Westerdiep (Sappemeer), Anja van Duren (Muntendam), Alexander Bousema (Meeden), Maaike Bronsema-De Vries (Meeden), Gosse Huizenga (Muntendam), Irma Voogd (Overschild) en Nurettin Ilhan (Sappemeer).

In het programma voor de komende vier jaar legt PvdA Midden-Groningen onder andere de nadruk op wonen, duurzaamheid en het versterken van het vertrouwen in de lokale politiek. ,,Dat laatste heeft als gevolg van diverse landelijke politieke ingrepen een deuk opgelopen. De PvdA vindt het daarbij belangrijk om - ook in Midden-Groningen - dichtbij inwoners te staan en samen met hen de verschillende opgaven aan te pakken. Als afdeling kijken we vooruit en gaan we met ontzettend veel energie de verkiezingen van 16 maart 2022 tegemoet.”