Kwartier-adviseur Marian van der Vaart.
Kwartier-adviseur Marian van der Vaart.

Start VoorzieningenWijzer voor inwoners Midden-Groningen

Algemeen

HOOGEZAND - In de gemeente Midden-Groningen is de campagne ‘Dat geldt voor mij’ van start gegaan om De VoorzieningenWijzer onder de aandacht te brengen bij de inwoners van deze gemeente met een laag inkomen.

Met De VoorzieningenWijzer weet men welke toeslagen en regelingen voor hem of haar gelden. En of men wel de best passende energieleverancier en zorgverzekering heeft. Inwoners kunnen een gratis check aanvragen bij een opgeleide adviseur.

Voor minima zijn er diverse landelijke en gemeentelijke regelingen, toeslagen en fondsen. Dat moet men zelf regelen en dat is niet altijd gemakkelijk. Daarom hebben de gemeente Midden-Groningen, Lefier, Groninger Huis en Kwartier Zorg & Welzijn de handen ineen geslagen om De VoorzieningenWijzer nu ook voor alle inwoners van Midden-Groningen beschikbaar te stellen. Kwartier zorgt voor de uitvoering. Na een adviesgesprek is er meer grip en inzicht op de financiën. Dat alleen geeft al meer rust en overzicht. Daarnaast blijkt dat veel huishoudens gemiddeld 500 euro per jaar meer te besteden hebben na een advies.

In een adviesgesprek kijkt één van de adviseurs van Kwartier Zorg & Welzijn welke toeslagen en/of regelingen er voor de betrokkene gelden. Ook checkt de adviseur gelijk of mensen de energieleverancier en zorgverzekering hebben die voor hen het beste is. Dat is een zorg minder. Ook kan de adviseur helpen bij de aanvragen. Het advies - bij mensen thuis of op een andere locatie als men dat liever heeft - is gratis en vrijblijvend. De informatie die men bespreekt met de adviseur is vertrouwelijk en wordt nooit zonder toestemming gedeeld.

Aanmelden voor De VoorzieningenWijzer kan via www.datgeldtvoormij.nl (typ in het vakje ‘Midden-Groningen’) of door te bellen naar Kwartier Zorg & Welzijn (0598-364900). Meestal wordt er binnen twee weken een afspraak gemaakt.