Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen. (foto Pepijn van den Broeke)
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen. (foto Pepijn van den Broeke)

M-G wil geen discriminatie meer bij werving werknemers

Algemeen

HOOGEZAND - Discriminatie bij het aanstellen van werknemers bij de gemeente Midden-Groningen is vanaf nu taboe. Het college van B en W laat weten dat deze gemeente bij haar werknemers ‘open staat voor diversiteit ongeacht beperking, afkomst of seksuele geaardheid’.

B en W hebben besloten hier meer het goede voorbeeld in te willen geven. Vanuit deze rol wil het college ook andere werkgevers in Midden-Groningen bewegen om discriminatie op de arbeidsmarkt actief tegen te gaan. De aanleiding hiervoor is dat het Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG) zich in het jaarverslag 2020 zorgen maakt over discriminatie op de arbeidsmarkt, met als aanbeveling daar meer aandacht aan te schenken. DMG helpt mensen die worden gediscrimineerd. Het meldpunt houdt ook bij wat er in de samenleving gebeurt. De laatste jaren is discriminatie op de arbeidsmarkt een probleem in Groningen, aldus het DMG.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn over de te nemen stap: ,,Midden-Groningen is een diverse gemeente. Er zijn hier bijvoorbeeld veel mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Dat zie je bij ons op de werkvloer nog iets te weinig terug. Dat is jammer, want de gemeente is er voor alle inwoners. Iedereen verdient dezelfde kans op een plek binnen onze organisatie. En verschillen op de werkvloer zorgen voor frisse, nieuwe ideeën. Daarom kiezen wij voor meer diversiteit in onze organisatie.”

Bij het werven van nieuwe medewerkers maakt de gemeente nu duidelijk open te staan voor iedereen. Ook gaat Midden-Groningen de eigen organisatie bewust maken van de voordelen van diversiteit. ,,Divers samengestelde teams werken vaak beter. En daar hebben alle inwoners iets aan’’, zo wordt gesteld.