Tanja de Jonge vertelt aan de brugklassers van het Aletta Jacobs College.
Tanja de Jonge vertelt aan de brugklassers van het Aletta Jacobs College.

Schrijver in de klas op Aletta Jacobs College

Algemeen

HOOGEZAND - Jaarlijks komt in het kader van het schoolproject ‘Schrijver in de klas’ een tiental (jeugdboeken)schrijvers het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand bezoeken. Het is een door de docenten Nederlands en educatiespecialisten van Biblionet Groningen samengesteld leesbevorderingsprogramma.  

Afgelopen week was jeugdboekenschrijfster Tanja de Jonge op bezoek bij de brugklassers uit de deelschool mavo. Als voorbereiding hadden deze leerlingen het boek ‘Cyberboy’ van haar gelezen en een boekendoos gemaakt. Deze week komt Maren Stoffels, de schrijfster die vorige maand de spannende jeugdthriller ‘Lockdown’ uitgaf, bij de leerlingen uit de brugklas vmbo in de les. Maar ook de schrijvers Buddy Tegenbosch en Khalid Boudou komen binnenkort weer naar Hoogezand. Ook nodigt de school dichters en (lied)tekstschrijvers uit.

In deze periode worden alle brugklassers van het Aletta Jacobs College volgens het idee van een escaperoom wegwijs gemaakt in de bibliotheek van Hoogezand. Tijdens ‘Escape the Bieb’ moet er zo snel mogelijk een code voor de kluis worden gekraakt. Dat lukt door met elkaar informatie te verzamelen en te combineren, en door goed samen te werken.