Het hospice aan de Kerkstraat in Hoogezand.
Het hospice aan de Kerkstraat in Hoogezand.

Humanitas Midden-Groningen zoekt vrijwilligers voor hospice Gasthuis H-S

Algemeen

HOOGEZAND - De afdeling Midden-Groningen van Humanitas zoekt nieuwe vrijwilligers voor het hospice Gasthuis Hoogezand-Sappemeer. 

In principe kan iedereen vrijwilliger in het Gasthuis worden. Humanitas zoekt mensen die bereid zijn hun medemens te helpen. In het algemeen draait iedere vrijwilliger per week twee diensten van ongeveer 4,5 uur. De diensten in het Gasthuis zijn van ‘s morgens 9.00 uur tot ongeveer 23.00 uur ‘s avonds. De vrijwilligers hebben een morgendienst, een middagdienst of een avonddienst. ‘s Nachts hoeven zij niet in het Gasthuis aanwezig te zijn. Iedere vrijwilliger mag zelf kiezen welk dagdeel hij of zij aanwezig wil zijn. Er wordt volgens een rooster gewerkt. Het rooster is ruim van tevoren bekend.

Aan de nieuwe vrijwilligers wordt wel gevraagd om mee te doen aan een scholing. Dit is een cursus van zeven dagdelen. In deze cursus wordt aangeven wat van een vrijwilliger in het hospice verlangd wordt en ook hoe men kan omgaan met mensen die stervende zijn.

Wie geïnteresseerd is om vrijwilliger te worden bij het hospice Gasthuis Hoogezand-Sappemeer, kan terecht bij het kantoor van Humanitas Midden-Groningen aan de Troelstralaan 7 in Hoogezand. Humanitas Midden-Groningen is telefonisch bereikbaar via 0598-383048. Dit telefoonnummer kan men ook bellen wanneer men meer informatie wenst. Kan de vraag ter plekke niet beantwoord worden, dan wordt men teruggebeld. Ook kan men een e-mail sturen naar midden-groningen@humanitas.nl. Na ontvangst van de aanmelding ontvangt men een oproep er zal er een gesprek plaatsvinden.