Meeden, Noordbroek en Zuidbroek worden mogelijk aangesloten op het glasvezelnetwerk.
Meeden, Noordbroek en Zuidbroek worden mogelijk aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Glasvezelcampagne van start in Meeden, Noordbroek en Zuidbroek

Algemeen

ZUIDBROEK - DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Meeden, Noordbroek en Zuidbroek. Als per dorp 20 procent van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk door vóór 19 januari 2022 een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders, dan komt er ook daadwerkelijk glasvezel in deze dorpen.

In het afgelopen jaar hebben velen kunnen ervaren hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Want thuiswerken, online les krijgen en videobellen zijn inmiddels niet meer weg te denken. Internet houdt mensen verbonden met elkaar. En dan is het fijn als het allemaal goed werkt.

Inwoners van Meeden, Noordbroek en Zuidbroek die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website www.gavoorglasvezel.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Sluiten inwoners van deze dorpen vóór 19 januari 2022 een abonnement af, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

Op 17 november wordt een Glasvezel Informatiepunt geopend aan de Spoorstraat 2A in Zuidbroek. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel of hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

DELTA Fiber Netwerk zal op 16, 18 en 24 november informatieavonden organiseren. Bewoners van Meeden, Noordbroek en Zuidbroek zullen persoonlijk worden uitgenodigd. Tijdens deze avonden wordt een presentatie gegeven waarin alles over glasvezel én over de campagne uitgelegd wordt. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen.