Afbeelding

Bordspellenavond in bibliotheek Hoogezand afgelast

Algemeen

HOOGEZAND - De bibliotheek in Hoogezand zou op vrijdag 12 november een bordspellenavond organiseren, maar in verband met de verscherpte coronamaatregelen wordt het evenement afgelast en uitgesteld naar een latere datum.

De avond zou in samenwerking met de lokale spellenclub Mag Ik Met Rood georganiseerd worden en belangstellenden zouden die avond in een ongedwongen sfeer diverse bordspellen kunnen spelen met andere spelliefhebbers. Op de spellenavond konden deelnemers meer verwachten dan de klassieke bordspellen zoals Monopoly of Kolonisten van Catan. Sterker nog: deze spellen zou men er niet snel vinden, maar wel andere bekende en minder bekende spellen zoals bijvoorbeeld Carcassonne, Wingspan, Ticket to Ride, Azul en Everdell. ,,Deze avond is bedoeld om bordspelliefhebbers en geïnteresseerden samen te brengen. De spellenwereld is zo enorm groot; er komen steeds meer bijzondere en unieke spellen uit. We organiseren deze avond om te peilen of er interesse is in een regelmatige bordspelavond in de bibliotheek. Men kan zelf ook spellen meenemen, zo is er altijd wat te kiezen’’, aldus Hannah Sietzema van de bibliotheek in Hoogezand eerder.

Maar, aldus Sietzema nu: ,,Helaas moet deze avond worden uitgesteld. De spellenclub waarmee we dit organiseren kan in verband met de nieuwe maatregelen niet aanwezig zijn. De avond zal op een latere datum, mogelijk volgend jaar, toch worden georganiseerd.”