Gerard Rozeboom met Tanja Jess na de aanbieding van het boek.
Gerard Rozeboom met Tanja Jess na de aanbieding van het boek.

Eerste ‘Wensen uit het hart’ uitgereikt aan actrice Tanja Jess

Algemeen

HOOGEZAND - In het Kielzogtheater in Hoogezand heeft dichter Gerard Rozeboom zaterdagavond het eerste exemplaar van ‘Wensen uit het hart’ overhandigd aan actrice Tanja Jess.

Dat gebeurde na afloop van de voorstelling ‘Mijn man begrijpt me niet’. Bij het grote publiek is Tanja Jess bekend geworden door haar rol van Bowien Galema in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Maar ze speelde ook in onder andere ‘Bon Bini Beach’, ‘Van God los’, ‘Wolfseinde’, ‘Trollie’ en ‘Bloedverwanten’. Rozeboom: ,,Nadat ik haar het eerste exemplaar overhandigde zocht ze meteen mijn eigen gedicht op in het boek, dat ik schreef naar aanleiding van de geboorte van Maurits Pieter Dekens.”

Het werk van 125 dichtkunstenaars is gebundeld in ‘Wensen uit het hart’, een initiatief van Gerard Rozeboom. De dichters komen uit Midden-Groningen, uit de provincie maar ook uit andere delen van Nederland en België. Zij schreven de mooiste wensen in dichtvorm. Mara Naomi Min, Chantal Ramaker, Henk Puister, Liesbeth Steinfelder, Romano Liu en Jeanet Meuken zijn enkele dichters die bijdroegen aan het boek. Rozeboom wil graag dat het boek bijdraagt aan het vervullen van wensen en daarom doneert hij van elk verkocht exemplaar één euro aan Stichting Ambulance Wens. Deze stichting maakt laatste wensen van immobiele, terminale patiënten mogelijk met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Daarnaast is het boek opgedragen aan de plotseling overleden oprichter en directeur van deze stichting: Kees Veldboer. Het boek is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Midden-Groningen. In de voorverkoop zijn in een paar dagen tijd tachtig exemplaren verkocht. De bundel is verkrijgbaar bij Bruna in Hoogezand en bij Jumbo in Sappemeer.