Afbeelding

Gemeente stopt alleen met papier inzamelen door HSC

Algemeen

HOOGEZAND – De gemeente Midden-Groningen stopt alleen met de subsidie voor papier inzamelen door HSC. Met de andere verenigingen gaat zij gewoon door. Dat meldt de gemeente na berichtgeving daarover vorige week in deze krant en schriftelijke vragen aan B en W door de VVD-fractie.

,,De gemeente wil niet af van de inzameling van oud papier door verenigingen. We werken al jaren goed samen met verschillende verenigingen in de voormalige gemeenten Menterwolde en Slochteren. Er is geen sprake van een beleidswijziging. Het gaat om individuele afspraken die met HSC zijn gemaakt. Dit staat los van ons verdere inzamelingsbeleid. Dat staat op dit moment niet ter discussie omdat daar geen aanleiding toe is’’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De VVD had vragen aan B en W gesteld en wilde weten hoe dat stoppen met inzamelen met verenigingen strookt met het eerder door de raad vastgestelde beleid. ,,Had het college deze beleidswijziging niet moeten voorleggen aan de raad in plaats van hier eigenmachtig te besluiten?”, aldus de VVD.

De gemeente meldt dat na de herindeling en de harmonisatie van het afvalbeleid actief te hebben gezocht naar verenigingen die het oud papier in Hoogezand en in Sappemeer wilden ophalen en dat alleen HSC zich toen had gemeld. ,,Destijds is afgesproken om die samenwerking na twee jaar te evalueren. Daarom was in oktober overleg met HSC. Tijdens dat overleg bleek dat de inzameling door HSC weinig toegevoegde waarde heeft voor de gemeente. Die heeft toen aangegeven de oud papier inzameling in Hoogezand en Sappemeer vanaf 1 januari 2022 weer zelf op te willen pakken. Voor bewoners verandert er trouwens niets. De inzameldagen blijven hetzelfde’’, aldus de woordvoerder van de gemeente.