Een plattegrond van Meeden in de middeleeuwen voor het dorpshuisbestuur.
Een plattegrond van Meeden in de middeleeuwen voor het dorpshuisbestuur.

Multifunctioneel centrum Meeden op feestelijke wijze geopend

Algemeen

MEEDEN - In Meeden werd maandagmorgen - vooral dankzij de schoolkinderen uit het dorp - op feestelijke wijze de nieuwe multifunctionele accommodatie De Rode Beuk, waarin ook de nieuwe dorpsschool is gevestigd, officieel geopend. Dat gebeurde door de wethouders Erik Drenth en José van Schie van de gemeente Midden-Groningen.

Door de verschillende functies zoals onderwijs, kinderdagopvang, dorpshuis en sporten, staat er nu een gebouw dat door iedereen in Meeden gebruikt kan worden. Alle generaties dorpsgenoten kunnen elkaar in dit complex ontmoeten en eventueel van elkaar leren. Het nieuwe gebouw is deels gebouwd met de rode bakstenen van de lokale steenfabriek, afgewisseld met onbehandeld hout. De sportvloer van het oude dorpshuis heeft in het café en de woonkamer van het nieuwe dorpshuis in de MFA een nieuwe bestemming gekregen. De bestaande rode beuk en een bomenlaan vormden het uitgangspunt voor het ontwerp van het gebouw, dus de naam past goed bij het nieuwe multifunctionele centrum.

In het gebouw zitten de dorpsschool, kinderopvang KaKa, het dorpshuis en een gymzaal. Men kan verschillende ruimten, zoals de gymzaal, handvaardigheid- en toneelruimte, vergaderruimte en keuken, combineren tot één grote ruimte.

Lovende woorden waren er van beide wethouders, Erik Drenth van onderwijs en José van Schie van onder andere cultuur. Drenth memoreerde nog even de weg naar de uiteindelijke bestemming van een nieuwe school en Van Schie prees vooral de saamhorigheid en de inzet van vele vrijwilligers die het dorpshuis uiteindelijk samen met de bouwers hebben gemaakt tot wat het nu is. De multifunctionele accommodatie heeft verschillende ingangen, zodat de diverse onderdelen gemakkelijker onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden.

Van de provincie Groningen kreeg het dorpshuisbestuur een grote ingelijste plattegrond van Meeden in de middeleeuwen, en van de gemeente Midden-Groningen milieuvriendelijke tassen.

Meer over de opening van de multifunctionele accommodatie in Meeden deze week in de Regiokrant.