Klaar voor de uitdaging met José van Schie (links) en Erik Drenth met de leerlingen van beide scholen.
Klaar voor de uitdaging met José van Schie (links) en Erik Drenth met de leerlingen van beide scholen.

Wethouders starten met drones innovatiefestival Aletta Jacobs College

Algemeen

HOOGEZAND - Het kon weer: het innovatiefestival op het Aletta Jacobs College in Hoogezand. Nadat vorig jaar het festival wegens de coronamaatregelen moest worden afgelast, zei sectordirecteur Ingrid Drenth maandagmorgen blij te zijn dat het nu weer kon. De wethouders Erik Drenth en José van Schie openden daarop het gebeuren met een drones-uitdaging.

De wethouders deden dat samen met basisschoolleringen van De Woldstee in Slochteren en De Wegwijzer in Zuidbroek. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, Drenth’s team scoorde het meest, maar dat van Van Schie had technische problemen en zo werd tot een gelijkspel besloten. De basisschoolleerlingen gingen daarna naar de afdeling techniek om te starten met de workshop ‘Innovatie in de Praktijk’.

Leerlingen van groep 8 van de basisscholen maken op enthousiaste en creatieve wijze kennis met de wereld van de techniek. Ze bezoeken een technisch bedrijf en worden vervolgens uitgedaagd om een creatieve oplossing te bedenken voor een specifiek technisch probleem.

Het Innovatiefestival Midden-Groningen bestaat uit meerdere onderdelen: in de week van 11 tot en met 15 oktober maken leerlingen uit groep 8 tijdens de workshop ‘Innovatie in de Praktijk’ een solar-ventilator op het Aletta en bezoeken ze een technisch bedrijf in de regio. Ook staat er in deze week een workshop dronetechniek op het programma. Uiteraard mogen de leerlingen ook dan oefenen met vliegen in de arena. Na de herfstvakantie gaan de basisscholen verder met een challenge in de klas als onderdeel van de innovatiewedstrijd. Op 11 december vindt het afsluitende festival plaats in en rond het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.