Het echtpaar Copinga, 65 jaar getrouwd.
Het echtpaar Copinga, 65 jaar getrouwd.

Echtpaar Copinga uit Zuidbroek 65 jaar getrouwd

Algemeen

ZUIDBROEK - In 1956 gaven de schipperskinderen Ype Copinga en Grietje Swiersema elkaar het jawoord. Vorige week vierden ze hun 65-jarig huwelijk in De Gouden Zon in Sappemeer. 

Het echtpaar Copinga woont inmiddels al weer ruim 40 jaar in Zuidbroek, na jarenlang ook zelf gevaren te hebben: met bieten en aardappels naar fabrieken in de regio, maar ook met benzine en kerosine en ook de Rijn op naar Basel. Het schippersbestaan stopte toen de kinderen elke dag naar school moesten. Copinga vond werk in de suikerfabriek en later in de bouw. Ondanks zijn leeftijd van 88 jaar trekt hij er nog regelmatig op de fiets - zonder trapondersteuning - op uit om te gaan vissen. Daarbij schuwt hij ook een tocht naar bijvoorbeeld Martenshoek niet. Mevrouw Copinga breit en tuiniert graag, maar merkt dat haar leeftijd (86) dat steeds moeilijker maakt.

Tijdens de gezellige viering van hun briljanten huwelijk werd het paar namens de gemeente Midden-Groningen gefeliciteerd door wethouder Peter Verschuren, die als cadeautje een ingelijste kopie had meegenomen van de trouwakte uit 1956.