Een impressie van de nieuwe expositie in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.
Een impressie van de nieuwe expositie in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.

Spoorwegmuseum geopend tijdens herfstvakantie

Algemeen

ZUIDBROEK - Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek heeft gedurende de herfstvakantie extra openingstijden.

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast geldt dat kinderen tijdens de herfstvakantie (van 16 tot en met 24 oktober) gratis naar binnen mogen, mits onder begeleiding van een betalende volwassene.

Ook tijdens de herfstvakantie is de treinsimulator voor jong en oud beschikbaar. Daarnaast is de nieuwe wisselexpositie over de spoorwegen in Friesland (NFLS en NTM) te bekijken, inclusief een aantal mooie diorama’s. Tot slot is de grote modelspoorbaan van de ModelRailGroep Veendam weer volop in bedrijf en kunnen kinderen hun rangeerdiploma halen.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op doordeweekse dagen in de herfstvakantie van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast voor groepen op afspraak.