Borg Welgelegen in Sappemeer, het 'huis' van de Odd Fellows.
Borg Welgelegen in Sappemeer, het 'huis' van de Odd Fellows.

Odd Fellows houden open huis

Algemeen

SAPPEMEER - De Odd Fellows willen meer bekendheid geven aan hun vereniging. Daarom nodigen zij belangstellenden uit voor een open huis op donderdag 14 oktober vanaf 20.00 uur in het Odd Fellowhuis Borg Welgelegen aan de Vosholen 60 in Sappemeer.

Na een korte introductie volgt een ‘open zitting’ met enkele korte inleidingen die worden omlijst door passende muziek. Ook is er informatie over de symbolen en gebruiken die kenmerkend zijn voor de Odd Fellows. Onder het genot van een drankje en een hapje is er alle gelegenheid rond te kijken en te praten met de leden. Zo krijgt men een indruk waarom iemand Odd Fellow is geworden en kan men ervaren wat het lidmaatschap met de leden doet.

De Orde van Odd Fellows is in 1736 ontstaan in Engeland. Daarna is de Orde uitgewaaierd over de gehele wereld. In Sappemeer zijn twee loges: één voor dames en één voor heren. Beide loges tellen tussen de vijftig en zestig leden, afkomstig uit een gebied globaal van Zuidlaren tot Siddeburen en van Harkstede tot Veendam. Afkomst, opleiding of maatschappelijke positie zijn bij de Odd Fellows niet belangrijk, achtergrond en levensvisie vullen juist elkaar aan. Het gaat veel meer om een levenshouding die bijdraagt aan positief denken en handelen in het dagelijks leven. Op verschillende terreinen zijn de loges maatschappelijk actief.

Wie altijd al meer heeft willen weten over de Odd Fellows en wat deze club voor hem of haar zou kunnen betekenen, kan zich aanmelden voor het open huis via 22stuwkracht@oddfellows.nl en 06-16227524 (dames) of 14johnwelch@oddfellows.nl en 06-17480808 (heren). De toegang is gratis.