Ieder kind heeft het recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van zijn ouders.
Ieder kind heeft het recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van zijn ouders.

Speelgoedbank Amalia zoekt nieuwe bestuursleden

Algemeen

HOOGEZAND - Speelgoedbank Amalia in Hoogezand is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Elk kind heeft het recht om te spelen. En kinderen mogen nooit de dupe zijn van de financiële situatie van hun ouders. Er leven namelijk steeds meer gezinnen in Nederland onder de armoedegrens, waardoor er gewoonweg geen geld overblijft om aan speelgoed uit te geven. Speelgoed vormt misschien geen eerste levensbehoefte, maar is wel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Stichting Speelgoedbank Amalia in Hoogezand zet zich in voor kinderen die in armoede leven. Dit doet de speelgoedbank door middel van de uitgifte van kwalitatief goed tweedehands en nieuw speelgoed.

Speelgoedbank Amalia zamelt al 7 jaar lang speelgoed in - tweedehands en nieuw - om het daarna weg te geven in de speelgoedwinkel zonder kassa. Als kinderen jarig zijn, krijgen ze een goedgevulde verjaardagsbox met spulletjes om een feestje te kunnen vieren. Daarnaast biedt Speelgoedbank Amalia uitkomst in de dure decembermaand door klanten nog een keer extra uit te nodigen om voor Sinterklaas of Kerst cadeautjes uit te zoeken.

Speelgoedbank Amalia is nu dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden om het voorbestaan van de stichting te kunnen garanderen. Anders dreigt de speelgoedbank, die veel goed werk doet voor circa zestig gezinnen in de gemeente Midden-Groningen, de deuren te moeten sluiten. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de speelgoedbank via info@speelgoedbank-amalia.nl. De stichting zoekt minimaal drie enthousiaste mensen die zich voor de speelgoedbank willen inzetten.