Drukte bij de koffiekar om te praten over de wijk(vernieuwing).
Drukte bij de koffiekar om te praten over de wijk(vernieuwing).

Bewoners mogen meepraten over wijkvernieuwing Noorderpark

Algemeen

HOOGEZAND - De al in het Woonplan voor Hoogezand aangekondigde wijkvernieuwing van het Noorderpark begint vorm te krijgen. Er zijn avonden belegd waarbij bewoners zelf hun mening konden geven over de wijk(plannen). Dat gebeurde afgelopen week op vier locaties in die wijk; in de open lucht, met een gezellige koffiekar.

Woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag nodigden de gemeente en woningverhuurders Lefier en Groninger Huis buurtbewoners uit om hun mening te geven over de wijkvernieuwing, die - aldus de gemeente - met z’n allen ‘samen stap voor stap aan de slag gaan met het opknappen van de wijk’. Het gaat bij die wijkverbetering om verbetering van woningen, straten en openbaar groen, maar ook om sloop en nieuwbouw. Welke huizen, straten of flats er gesloopt gaan worden is nog niet bekend, maar het Woonplan is daar duidelijk over: het Noorderpark wordt een mooie wijk om in te wonen met een boulevard aan het water van het Winschoterdiep. Daarvoor, zo werd al eerder betoogd, zullen ook de aldaar gevestigde bedrijven moeten verhuizen.

De vier avonden werden een succes. De koffiekar werd druk bezocht. Er zijn in totaal circa 125 bewoners geweest die in gesprek gingen en hun ideeën voor de buurt gaven. Zij noemden zowel de kritische als positieve aandachtspunten van de wijk, zoals te weinig parkeergelegenheid, teveel verkeer dat in hoge snelheid rijdt, achterstallig onderhoud aan de woningen, maar ook dat ze blij zijn met het vele groen en het park in de buurt. Alle opmerkingen worden door de gemeente en woningcorporaties meegenomen in de verdere aanpak van de wijkvernieuwing.